*** LIVETS PUSSEL ***

Jag förstår allt nu.. mina sinnen har börjat väcka mig till liv..mitt ego står i dörröppningen och vill komma in.. Jag bjuder in det för att lära mig att kunna ge det jag vill ge och ta det jag vill ta.. bägaren står och rinner över för fullt utanför.. jag kan höra hur det skvalar det är som ett ekoooo,, jag vet vad jag vill nu....... Jag ska leva mitt liv på mitt vis, sätta mig själv i första hand,, mina problem är mina och andras problem skiter jag fullständigt i, jag bryr mig inte längre helt enkelt.. vad lättare det känns då.. enkel fras.. rycka lite på axlarna och säga " det är inte mitt problem" rätt enkelt eller hur!!!

När man bygger ett pussel som efter halva vägen saknar och har trasiga pusselbitar så är det lika bra att lägga tillbaka det i lådan där det låg från början.. Känslan och spänningen att börja pusslet kändes otroligt bra tills det började vara svårt att finna rätt bitar på rätt plats,, vissa bitar var mycket trasiga men tron på att kunna laga pusslet och fortsätta bygga var så mäktig och så fruktansvärt stark.
Det var flera gånger som pusslet blev ihop rafsat för att återigen byggas om på nytt men tyvärr ville inte bitarna falla på rätt plats och dom bitar som jag verkligen trodde på gick bara ännu mera sönder.. lyckades visst inte bygga detta pussel som jag så starkt trodde på.. jaa..jaa..
Nu återstår endast för mig att lägga tillbaka pusslet bit för bit i sin låda och fundera över varje bit vad som var på riktigt och inte... Jag ska från och med nu göra mitt egna pussel.. jag ska bygga ett nytt pussel åt mig själv, bit för bit ,, jag ska vårda och ta väl hand om alla bitar tills jag får det pussel jag vill ha..

Jag ska börja lägga den första pusselbiten vid mitt hjärta och göra det helt igen sen ska jag ge pusslet mina lungor så jag kan forsätta andas sen ska jag ge pusslet mitt ansikte för att kunna le igen och så fortsätter jag så tills allt blir ett fullständigt och komplett pussel som ska leva ett gott, lärorikt och lyckligt liv... Jag är skyldig mig själv det :))



Den långa resan börjar någonstans man måste bara våga gripa tag i den och fortsätta våga följa vägen som skall leda till lärdom och vishet,, men endast du väljer om du vill åka med på den roliga resan eller är du den som väljer den tragiska?? Jag har förstått att jag varit vilse ett tag för det är ju faktiskt den roliga jag vill åka och strävar efter så nu jävlar anamma  är det jag som ska slita fram min kompass och finna den igen.. jag lovar mig själv det, jag kan det, jag vill det, och jag kommer att göra det och det finns ingenting som ska kunna hindra mig,, om hinderna försöker smyga sig fram kommer jag alltid att finna en ny bättre väg,,jag har tron på mig själv för jag vet att jag kan och vill,, jag har envishet och tålamod som få och från och med nu ska jag lägga allt det på mig själv.. 





MIDSOMMAR!!

Jaha då var det midsommar och vad tycker man om det.... egentligen inte så mycket att fira,, eller.... Vi firar att vi går mot mörkare tider dvs hösten och vintern,, ähh va fan..
Challan och jag satt hemma och kika på film och satt och grina i kapp till P.S I love you.. Vilken glädjefilm trots sorg och ork att fortsätta leva livet :)) sen satte vi oss utanför på trappen och småprata då vi hörde midsommarfirandets första typiska  fyllebråk mellan en ung tjej och hennes kille eller ska vi säga före detta kille för hon bad honom fara så jävla långt åt helvetet som han kunde,, undra vad han gjort för att få henne så upprörd.. grannarna reagerade då tjejen skrek åt killen att lämna henne i fred och att han skulle släppa henne men han vägrade.. slutade med att det ordnades en taxi för tjejen och killen fick gå iväg åt ett annat håll.. skönt att det finns människor som bryr sig om tycker jag...

Fick även en glädjande nyhet... lilleman ville komma ut till den stora vida världen och föddes strax före midnatt.. Ett jättestort grattis till er Maria och Stefan och givetvis till storesyster Emma.. Fick en bild via mms på underverket och hur söt och go som helst.. Nu längtar jag bara tills man får träffa krabaten och få gosa och nosa lite på honom :))

Kramkalas !!!!!!!

Så jäkla trött!!

Hur kan man vara så trött.... skallen säger åt mig att börja vakna... men jag är så trött.. får sova på det och se om jag är lika trött i morgon ..

Natti natti !!!

Vem avgör vad som är rätt & vem avgör vad som är fel!!

Är livet en ständig tävlan ??
Tydligen ser det inte bättre ut än så.. En tävlan om vem som gör rätt och vem som gör fel.. vem som har den finaste bilen,bor i största huset, har mest pengar osv,, men det är egentligen inte så farligt,, det som känns hemskt är tävlan om vem som mest ärlig, är snyggast, har den mest vältränade kroppen, störst muskler, starkast psyke, och när barnen blir inblandade i vuxnas behov att skryta då blir det hemskt orättvist,, varför all jämföresle, vad spelar det för roll,, vi har ju olika personligheter och ingen har rätt att döma oavsett..

Vem är det som har rätt och vem har fel??
Man har både rätt och fel,, ingen är perfekt,, om man ställer sådana krav på andra och man aldrig tycker att man har fel bör man verkligen kliva ett steg ur sig själv för en stund och börja se med andras ögon hur självisk och egoistisk det är.. Om man vill komma långt i livet så bör man stanna upp och verkligen kunna se sina brister och verkligen också förstå dom.. annars blir man en rätt så ensam människa omgivningen kommer att till slut att tröttna..

Varför är vi avundsjuka och känslan av otillräcklighet??
Det är den tävlingen som vi sätter oss i eller blir satta i, ibland kan man inte rå för att någon annan sätter just dig i deras tävlan mot verkligheten.. vad ska man göra?? Ska man tävla tillbaks eller låta den andra vinna varje steg för att för dig spelar det ingen roll, frågan är bara hur mycket ska man tåla, tänk om det går överstyr och den som tävlar mot dig börjar bestämma över ditt liv, var är domaren när man behöver hjälp??

Vem avgör att man ska vara på ett visst sätt??
Ska man vara ödmjuk, snäll, go.. eller elak, hatisk eller hård, positiv eller negativ,, vad mår vi bäst av var kommer kärleken i från?? Känslor talar mycket, positiva känslor är underbara, negativa känslor är oroande,stressande och kan få många människor att förstöra sina liv och även andras.. Med känslor kommer också ett kontrollbehov som jag tror alla är LIVRÄDDA för och ibland kan kontrollen gå till överdrift och ju mer kontroll man skapar desto räddare är man,, men vad är vi rädda för?? oftast oss själva, ensamheten, negativa känslor osv.. släpp dina hemskheter gör dig fri, kväv inte,, ju mer frihet du ger till andra och till dig själv desto mindre behöver du vara rädd för..

Vilka krav kan man kräva av andra människor??
Det beror på vad det är för krav,, men ställ aldrig krav på andra som du inte kan leva upp till själv,, det är absolut förbjudet .. acceptera andras liv eller gå därifrån.. du har ett val men ställ inte krav som du inte kan hålla själv,, då är du ute på hal is,, ingen kommer att tycka att du har rätt och du blir rätt ensam igen.....

Vad har man själv för ansvar och förpliktelser för andra??
Man får ta ansvar för det man säger och gör,, klarar man inte det bör man verkligen tänka sig för innan man både säger saker eller agerar.. förpliktelser har man för allt åtagande man tagit på sig,, delar man familj med någon har man förpliktelser mot sin familj,, man kan inte leva ensam i sin familj då tar man andra för givet och till slut blir man ensam och utan familj.. man ska inte då sitta och fundera på om man är omtyckt ..har man valt att leva ihop får man acceptera allas behov i familjen och se allas personligheter,,

Ska man vara så egostisk och sätta sig själv  och sina behov i första rummet för att få ut något av livet?? Mår man bra då??
Tror inte det.. Det som händer är att man inte ser vad andra vill och gör och deras behov.. man blir misstänksam mot allt för man litar inte på någon annan än sig själv, knappt sig själv heller för den delen..en mycket dålig egenskap att inte ha förmåga att kunna släppa in andra i sin egen bubbla.. man slutar nog rätt ensam ingen kommer tillslut att vilja vara med.. Pröva att göra något annat någon gång, lär att våga  lita på andra,

Hur fungerar vi som människor egentligen??

Försök att älska dig själv,, när du slår dig själv på bröstet och tycker att du är bra ibland så måste det finnas någon slags kärlek till sig själv.. forsätt i den banan.. säg till dig själv vad du tycker om att göra för att andra ska bli glada.. se lyckan i dom som du gör glad och beröm dig själv för ju mer kärlek du kan ge och visa desto mindre egoistisk och självisk blir du.. desto mer älskad blir du och accepterad...

Varför leva ett skitliv när man har chansen att leva ett lyckligt liv med den största rikedomen av allt  ,,KÄRLEK!!!!

...............................................................................................................................


Jag tror på  kärlek, ödmjukhet, godhet, värme och omtänksamhet.....


Tjejernas första skolavslutning!!

Jaa nu har dom varit med om sin första skolavslutning.. Jättesöta kläder hade tjejerna på sig och dom var glada att dom skulle få sitt första sommarlov..
Emma hade fortfarande feber så vi gick ner till skolan för att se när dom tågade ut på skolgården,, hennes fröknar tyckte synd om henne så dom tog med sig henne i tåget.. Efteråt så gick vi hem och hämtade bilen och for iväg för att hämta Ebba.. Rätt så lyckat dom hade likadana koftor fast Ebba hade en vit och Emma en rosa :)) Tänkte ni skulle få se ett smakprov på dom söta gummorna....



EBBA & EMMA        2009-06-11






Foto: Sandra

I morgon är det skolavslutning

Jaha då var det snart dags för flickornas första skolavslutning :)) Dom börjar bli stora nu och till hösten är dom ettor.. mm dom längtar..
I går kväll var vi med mormor på hälla och köpte avslutningsklänning med tillbehör, och planerna ser ut att efter avslutningen åka med tjejerna, Maja och Julia och fika på stan men..............
Skolfröken ringde vid lunchtid i dag och meddela att Emma var sjuk,, hon har fått sjukan som nästan hälften av barnen åkt på dvs huvudvärk, feber och lite illamående.. såååååååååå himla ledsen jag blir.. förhoppningsvis så är hon bättre till i morgon då lärarna säger att barnen oftast bara varit sjuk i en eller två dagar... om Emma inte är allt för hängig går vi ner till skolan och tittar på dom andra barnen i allafall sen hämtar vi Ebba och åker hem och myser i stället... Då gör vi nog pannkakor något som dom verkligen älskar... Dessutom ska dom få en varsin avslutningspresent, ett halsband och ett par örhängen blir det....

Kram och god natt!!

Samtal om Livet !!

I Går kväll satt jag och Challan utanför i två timmar och bara prata och prata om livet, kärlek, värderingar, barn, likheter man har med sina föräldrar och en hel del massa andra saker som man går igenom... Man har funderingar på varför saker och ting ter sig på ett visst sätt, hur man kan acceptera andra människors syn och visioner, tankar och ord, hur man accepterar sig själv och om man älskar sig själv.. Ibland kan allt kännas hopplöst och man undrar om man är helt tokig eller är man normal.. vad är rätt och vad är fel?? vem bestämmer det?? Saker som man säger är ju till största del den första tanken som kommer upp och är den alltid rätt,, ja för dig kanske men kanske inte för andra, hur reagerar då andra på dig,, kan dom acceptera det du säger utan att bli stötta eller arga?? Blir det då ditt problem eller deras?? Och vem har egentligen rätt?? Båda eller ingen av oss.. Sunt förnuft är oftast det som är mest schysst både mot sig själv och omgivningen... och man äger sina egna tankar det kan ingen ta ifrån oss.. mm en skön pratstund hade vi i allafall,, hoppas det blir flera,, det är skönt att få prata av sig ibland...

I dag har jag gjort nytta!!

Vakna ganska pigg i morse faktiskt trots att helgen har varit både mycke att göra samt ganska slapp ändå.. Jaha måndags morgon och arbetsveckan har börjat... på riktigt längtar man till fredagen för att få helg igen..
Det var ganska så lungt på jobbet i dag faktiskt så dagen kändes ganska så lång, satt och fundera ut vad man skulle kunna laga för mat,, kom på att jag skulle åka och storhandla efter jobbet och åka hem och göra en hel del maträtter som man kan frysa in så att kvällarna kan bli lite längre så man slipper stå vid spisen fram till halv åtta..

Gos kom och lämna Emma hos mig på jobbet så vi åkte och handla direkt,, kom hem packa upp varorna och börja med att göra ett hälsobröd som jag fått recept på av min arbetskollega.. ett mycket gott bröd!

Sen gjorde jag det enkelt för mig och vi åt korv med bröd,, supergott :)) i allafall så drog jag i gång med att göra köttbullar, köttfärslimpa samt en lasange.. mycke bra kvällsmat som barnen gillar också.. Klockan är nu 22.00 och jag är strax klar då är det bara att gå ut med soporna och gå in och tvätta av sig ansiktet för kvällen och kojsa.. ser framemot morgondagen då det bara är att ta fram något av det goda och värma.. middagen klar i ett nafs!!

God natt alla nära och kära!!!

Recept på hälsobrödet!

1 liter filmjölk
1 1/2 tsk bikarbonat
1 1/2 dl mörk sirap
1 tsk salt
7 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
2 dl solrosfrön
1 dl linfrön
1 dl russin
1 dl hackade hasselnötter

samt andra valfria nötter eller frön om man vill!

Blanda ihop fil, bikarbonat, sirap och salt i en bunke, tillsätt övriga ingredienser.
Smörj två avlånga former, grädda i 200 grader i 60 minuter, sänk sedan till 175 grader och grädda i ytterliggare ca 30 minuter. Kolla med sticka om bröden är klara.
Låt bröden vila i formarna i 5 timmar....

Klart att njuta av erat goda hälsobröd
Lycka till!!

Challans och min första fotografering

Challan och jag åkte till Anundshög för att ta våra första fotografier ihop.. Jag kände mig till en början lite generad, jag har ju inte en aning hur man gör sig på kort.. när man ser alla modeller som vet precis hur dom ska föra sig så ligger man ju rätt  långt efter... men jag måste säga att efter en stund när vi tagit en hel del kort föll det sig så naturligt att bara köra på, dessutom är ju challan en så naturlig människa så det är inte så svårt att göra något som man kanske i vanliga fall skulle skämmas för..

Så se och bedöm själva! Ett första smakprov.........................................................







Foto : Charlotte Svensson



Och det blev även några kort med motorcykeln också.. håll med om att Challan är duktig på att fotografera !!



Foto: Charlotte Svensson


 Och här kommer några bilder som jag tog på Challan,, visst är hon vacker !!!!







Foto : Sandra



Brorsan och Linnéa

Som alla vet kom brorsan inglidandes på en nyinköpt hoj i fredags,, snacka om total överraskning :)) När brorsan är glad och lycklig då känner jag ett inre lugn för någon bättre bror än min finns inte.. och jag är den lyckligt lottade som får vara hans storasyster.. Jag älskar dig brorsan..

Efter att jag klippt honom stack han iväg till sina vänner och kom igen på lördagsförmiddagen för att hämta hojjen och åka till sin käraste Linnéa,, hon är en helmysig och go tjej med fötterna på jorden,, jag tycker jättemycket om dig Linnéa!!

I allafall så skulle han komma tillbaka på kvällen och som jag förstod skulle Linnéa vara kvar hos sin mamma men men har man världens bästa bror så överraska han igen, Linnéa följde med hem till oss,, jag blev jätteglad, har ju inte sett gumman på väldigt länge..

Jaha och söndagen skulle dom åka hem till Stockholm igen,, båda på hojjen,, lite orolig blir man men det är ju naturligt att känna så.  Jag följde med ut och vinka av dom och så klart tog jag kort också.. Allt dokumenteras nu för tiden :))


Visst är dom snygga!! Kan jag vara mer än stolt!!








Foto: Sandra


Två små underbara liv

Vi har ju faktiskt fått två små härliga tjejer också :)) Dom är helt fantastiska barn.. vilka otroligt snälla och mycke enkla att sysselsätta.. Dom har viljan att lära sig saker och frågar och pratar hela tiden :)) Kvällsrutinerna fungerar exemplariskt.. Dom gör sina bestyr och samma tid varje kväll går dom och lägger sig och somnar efter bara några minuter.. LYX måste jag säga..
Tänkte visa två fina bilder på när dom var med mormor nere vid svartån en solig eftermiddag i April!!





Foto: Mormor Sylvia

GOS Älskar GOS

Fler sådana bilder vill jag ha.. vi bor ju  granne med mästerfotografen så det blir nog inga problem eller vad säger du älskling!!


Foto : Daniel Wennberg

Rätt överraskad

Efter mitt frissbesök åkte jag hem och inväntade min bror,, Patrik hann komma hem före och vi väntade och väntade,,, jag ringde brorsan flera gånger för att höra om han var på väg men inget svar.. trodde han satt och lyssna på stereon i bilen eller nåt sånt :))

Och vad glider in på vår gård??? En skitsnygg hoj men en svart skinnställs kille och gos säger att det är David som kommer,,, vaaaaa näähh är det brorsan,, vems är hojjen??? Hmmmm han har återigen köpt sig en motorcykel.. Helt grymt.. Såå häftigtttttt.. Patrik tog ett varv runt kvarteret direkt och han sken mer än den absoluta vackraste sommardag som man kan tänka sig,,  otroligt underbart!!!!!!

Sååå här är mina älsklingar och hojjen :))






Foto: Sandra


Kul med kameran

I går kväll så tog Challan en hel del kort på mina tatueringar som jag har smyckat kroppen med,, hon är min lilla personliga fotograf och jag känner mig så naturlig när jag är med henne,, jag lova henne att hon ska få öva sina fotokunskaper på mig hur mycket hon vill :)) jag är så glad att jag har systrarna Svensson som grannar dom är ju helt på tok för underbara.........kramar till er i massor


 




                                                                         
                                                                                        
Foto: Charlotte Svensson

Patrik min gos

♥ I morse vakna jag och kände extra stark kärlek till min Patrik, han var så mysig och go, han är min gos min stora stora gos, han kramar om mig på det sättet som bara han kan,, jag känner mig så upprymd och varm när han är så kärleksfull och håller om mig,, jag är trygg i hans famn,, love you mitt hjärta♥




                                                                                                             
 Foto: Sandra

torsdag 4/6 tjohoo :))

Japp då var det dags igen... att börja träna.. :)) Tänk så många gånger i mitt liv som jag har valt att börja träna igen, lika många gånger har jag ju slutat också men nu måste jag intala mig själv att det är allvar.. Åkte ner till friskis och gick 20 minuter på gåbandet och 15 minuter på crosstrainern.. tänkte köra i morgon med fast några minuter till på varje, en sak i taget.. väntar på att min gos ska komma hem så vi kan mysa i soffan och kika på en bra film...

Tisdagskväll med Challan

Har fått inspiration av Challan brallan att börja blogga... hon har väckt ett intresse hos mig som jag hoppas att jag kommer ha både nytta och skoj med,, tack pullirullan :))) challan.blogg.se

RSS 2.0